Kotikaupungin molemmat "rokit" tuli katsastettua, mutta koska tuo vatsa ei vieläkään suostu olemaan kunnossa, niin hyvin oli rauhallista menoni tänä vuonna.

Ilovaariperjantaina sää oli mitä ihanin ja "oikeassa" Ilosaaressa olikin mukava vaellella ja moikkailla tuttuja, joita tänä vuonna olikin runsaanpuoleisesti. Penkkirivit kulkuväylien reunoilla ja puiden alla pistivät hymyilyttämään, vaikka kyseessähän todellakin on VAARIrock, keski-ikä lähenteli alueella varmaan enemmän kuutta- kuin viittä- saatikka neljääkymmentä :)

Olin teininä henkeen ja vereen Pelle Miljoona-fani ja heidän keikkansa lämmittikin mieltä, yhä vielä osasin kaikkien biisien sanat ja jalka vipatti kummasti musiikin mukana - moshaamiseen ja pogoamiseen en kuitenkaan enää intoutunut ja valitettavasti  minua jopa nauratti pappojen uho, kun lavalta kuului  uhmakkaita sanoituksia - se mikä istui parikymppisten suuhun ei kyllä ilman pieniä komiikanvireitä tee sitä viiskymppisellä.

Sladen takia vaariin rantauduin ja keikka oli iloisen nostalginen - solisti ei pahemmin vakuuttanut, mutta fiilishän se oli tärkein ja sitä riitti.

Lauantaina ja sunnuntaina pyörin Laulurinteellä Ilosaarirockissa kuutisen tuntia molempina päivinä ja sää helli rokkaajia jälleen kerran. Mikäs sen mahtavampaa oli kuin makoilla ruohikolla ja kuunnella toinen toistaan parempia bändejä :D

Festareilla tuppaa nykyään vain ärsyttämään muutamat asiat - toisenlaistakin mallia kun on ehtinyt kokea ja siitä nauttia...


Varsinkin tuolla laulurinteellä sisäänkulkuportit ovat järkyttävän ahtaat ja jonottamaan joutuu erkkinä.

Toisekseen, vaikka "ymmärränkin" anniskelulain vaatimuksien mukaan toimittavan, niin aidatut juottokarsinat saavat minut ärsyyntymään suunnattomasti. Ei noilla anniskelualueilla estetä omien viinojen juontia: vaikka sisääntullessa tarkistetaankin kassit ja pussit, niin AINA sinne aluelle viinaa saa tuotua ja tuodaan, jos niin ihmiset haluaa. Niitä salaviinoja sitten imetään silmät pullollaan vessassa tai takin alta "piilossa"..ARGH! Tokihan kaljanmyynti tuo tuloja järjestäjille ja näin edesauttaa tapahtuman hengissäpysymistä, mutta eivät ne esim. alaikäisten juopottelua estä, teinit jäävät alueen ulkopuolisille kentille ja kittaavat pussikaljansa siellä.
Muistan esihistoriallisilta, ensimmäisiltä festarikokemuksiltani, kuinka rokkialueilla (Seinäjoella, Joensuussa) saattoi tulla omien eväiden kanssa ja nautiskella ruokaa ja viiniä/siideriä ilman mitäään ongelmia. Paitsi jos alkoi  riehumaan/käyttäytymään häiritsevän päihtyneesti, jolloin ulostettiin alueelta.
 

Eivät juottokarsinat ole poistaneet näitä juoppohäröilijöitä yhtään mihinkään, joten hyöty siinä suhteessa plus-miinusnolla, mutta festarivieraiden mukavuus ja viihtyvyys ja rento fiilis on romahtanut 110 prosenttia. PLÄÄH.

Heh, no tuosta marisemisesta huolimatta, Ilosaarirockissa oli taas kerran kivaa ja tuli todistettua, että festivaaleilla voi olla hauskaa vesiliinjallakin (vaikka sitten pakko-sellaisella :P).

Peace, Love & Understanding..ja musiikki kattoi kaiken.