Tultiin juuri kotiin kahdenkeskiseltä "lomaselta", jonne lähdettiin juhlistamaan 20 vuotta sitten tapahtunutta tapaamistamme.
Kohtaamispaikka oli Tampereella, missä silloin molemmat asustimme, mutta juhlimaan lähdimme Koli Spa-hotelliin, Sibeliuksen, Edelfeltin ja Järnefeltin maisemiin. Hotellihan on sinänsä ikivanha, mutta tuo uusi kylpyläosasto kiinnosti jo senkin vuoksi, että esitteessä luvattiin sen olevan iltaisin K18 aluetta. Joo-joo..lapset on ihania ja kuuluvat luonnollisesti jokapaikkaan ja kyllä-kyllä, minullakin on niitä..MUTTA en halua juhllistaa parisuhdettani kiljuvien nököhampaiden juostessa ja mekastaessa ympäri altaita. Piste.

Jouduimme odottamaan huonettamme reilun puoli tuntia, mikä vähän ärsytti, koska luovutusaika on jo kahdeltatoista ja uudet asukkaat pääsevät sisään vasta neljältä. Hotelli ei ollut täyteen bookattu ja siistijöitäkin näkyi käytävillä runsaanpuoleisesti, joten ihmetytti homman viivästyminen.
Huone sinänsä oli viihtyisä, majoituimme Jean & Aino-sviitissä, jonka värimaailma oli hieman ehkä 70-lukua, mutta maisema parvekkeelta hiveli silmiä. Makuuhuoneeseen astuttuani purskahdin nauruun, koska en eläessäni ole hotellissa niin isoa parivuodetta kohdannut! Sänky oli varmasti 240cm leveä!

Päätimme hilpahtaa kylpylän puolelle hetioitis ja puettuamme uima-asut kylpytakkien alle tassuttelimme respaan hakemaan avaimia + infoa kylpylästä. Kylpylään mennessä saimme mukaamme pienen korvon, missä oli hoitotuotteita päästä varpaisiin ja ohjeet erilaisten "kylpyläpolkujen" valintaan. Koska mieheke ei ollut kosmetiikasta kovin innostunut, riemastuimme respan neidon kertoessa, että toisen kosmetiikkakorvon voi vaihtaa viinipulloon. Nam - Päädyimme näin ollen ottamaan pullollisen kuohuviiniä mukaamme.

Kylpylässä ei lisäksemme ollut kuin yksi pariskunta, joten paikan pienuus ei pistänyt silmään yhtään pahasti. Ikkunoista avautui varsin mukavannäköinen kansallispuistomaisema kun istahdimme ensimmäisille altaille ottamaan jalkakylpyjä (suolakuorinnan kera) ja avasimme kuoharipullon. Kun vierekkäisiin altaisiin laski tulikuumaa ja jääkylmää vettä sai lämpötilanvaihtelu cityjalat sirisemään kummasti.

Terhakoin jaloin testasimme kaikki muutkin altaat: kylmäaltaan, porealtaan, vielä toisen kylmä-kuuma-altaan jaloille sekä valo-äänialtaan vedenalaisine Finlandioineen. Myös saunat miellyttivät, varsinkin sauna, jossa oli, jos oikein ymmärsin, vesiviilenteiset vuolukivilauteet. Siellä oli myös niin kauniita kiuaskiviä, että sormiani poltteli halu kaapata muutama kotiinviemisiksi :) En kuitenkaan sortunut, vaan ihailin kiuasta ja kiviä kiltisti kaukaa lauteilta.

Parasta kylpylässä olivat kuitenkin elämyssuihkut!! Tarjolla oli esim. Karibialainen ukkosmyrsky, kukilta tuoksuva sademetsä ja viileä valtameren sumu. Olisin voinut jäädä suihkukoppiin asumaan ja hihkuin ääneen autuuttani nappeja painellessani.
Ääneen hihkuin myös Kolin kuohut- suihkussa kun niskaani pläjähti saavillinen 7-asteista vettä..se hihkuminen ei vain ollut autuutta vaan järkytystä! Toisella, kolmannella ja neljännellä kerralla pläjäys tuntuikin jo mukavalle ja virkisti huimasti.

Altaiden ja suihkujen välillä kävimme hetken istahtamassa relax-huoneen lämmitetyillä lepotuoleilla ja nautimme parit mandariinit kuohuviini kyytipoikana.
Myös ulkopaljun testasimme, mutta minun mielestäni sisäaltaat olivat mukavampia.

Ihme ja kumma, viihdyimme spassa lähes kolme tuntia, vaikka alkujaan olikin niin epäileväinen koko paikasta. Tuonne haluan kyllä uudestaan, niin rakkaani kuin myös teinien kanssa ja varmaankin myös ystävättärien seurassa siellä tulen viihtymään!